Veronpalautus ennakkoon 2023: Näin saat rahat heti tilille!

Veronpalautus on suomalaisille tuttu ilmiö: veroilmoituksen jättämisen jälkeen odotamme malttamattomina sitä päivää, kun ylimääräiset verot palautetaan tilillemme. 

Mutta entä jos et halua odottaa? Onko olemassa keinoja saada veronpalautus ennakkoon? Vastaus on kyllä – ja tässä artikkelissa kerromme, kuinka se on mahdollista.

Milloin tilinumero tulee ilmoittaa Verohallinnolle?

Jotta saisit veronpalautuksesi suoraan tilillesi heinäkuussa, tilinumerosi tulisi olla ilmoitettu Verohallinnolle viimeistään 26. kesäkuuta 2023 OmaVeron kautta.

Mikäli Verohallinnolla ei ole tilinumeroasi tiedossaan, veronpalautuksesi käsitellään rahalähetyksenä. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy hakea veronpalautuksesi henkilökohtaisesti Osuuspankista esittämällä ilmoituskirje.

Vaikka et olisikaan ilmoittanut tilinumeroasi ajoissa, on se silti suositeltavaa tehdä. Tällöin varmistat, että Verohallinnolla on tilinumerosi tiedossa seuraavaa veronpalautusta varten.

Voit ilmoittaa tilinumerosi Verohallinnolle veronpalautusta varten tästä. On tärkeää huomioida, että Verohallinnolta ei voi saada veronpalautusta ennakkoon. Kuitenkin, seuraavien ohjeiden avulla voit hakea lainaa, joka vastaa veronpalautuksen summaa.

Miksi hakea veronpalautusta ennakkoon?

Veronpalautus tarkoittaa tilannetta, jossa olet maksanut enemmän veroja kuin sinun olisi tarvinnut. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun vähennykset ovat olleet suurempia kuin ennakoitu tai kun tulot ovat olleet pienempiä kuin ennakoitu.

Veronpalautuksen saaminen ennakkoon voi tarjota taloudellista apua yllättävissä tilanteissa tai auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi nopeammin. Se voi myös tarjota lisärahaa investointeihin tai muihin hankintoihin. 

Ennakkopalautus voi siis olla oivallinen keino kohentaa taloudellista tilannetta tilapäisesti.

Miten veronpalautus saadaan ennakkoon?

Suomessa veronpalautusta ei voi saada suoraan Verohallinnolta ennakkoon, mutta on olemassa muita vaihtoehtoja, kuten veronpalautuslaina. Veronpalautuslaina on lyhytaikainen laina, jonka vakuutena käytetään tulevaa veronpalautusta.

Tässä muutamia vaiheita, jotka voivat auttaa sinua saamaan veronpalautuksen ennakkoon:

1. Etsi lainapalvelu, joka tarjoaa veronpalautuslainoja

Useat rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat erityisiä lainoja, jotka perustuvat tulevaan veronpalautukseen. Nämä lainat ovat tyypillisesti lyhytaikaisia ja niiden korko on matalampi kuin monissa muissa lainoissa, koska ne ovat vakuudellisia lainoja.

2. Tarkista veronpalautuksen määrä

Ennen kuin haet lainaa, tarkista veronpalautuksesi määrä Verohallinnon verkkopalvelusta. Tämä auttaa sinua määrittämään, kuinka suuren lainan voit hakea.

3. Tee lainahakemus

Täytä lainahakemus valitsemasi lainapalvelun verkkosivuilla. Hakemuksessa sinun on todennäköisesti annettava tietoja tuloistasi, menoistasi ja tulevasta veronpalautuksestasi. Varmista, että täytät kaikki tiedot huolellisesti ja tarkasti.

4. Odota lainapäätöstä

Kun olet lähettänyt hakemuksen, sinun täytyy odottaa lainapäätöstä. Jos hakemuksesi hyväksytään, rahat maksetaan yleensä tilillesi lyhyen ajan kuluessa.

On tärkeää huomata, että veronpalautuslaina on laina, joka tulee maksaa takaisin. Se ei siis ole keino ”saada veronpalautusta nopeammin”, vaan laina, joka perustuu tulevaan veronpalautukseen. Näin ollen se tulee ottaa huolellisen harkinnan jälkeen.

Lopuksi, veronpalautuslaina on kätevä tapa saada taloudellista apua tarvittaessa, mutta kuten kaikki lainat, se tulee ottaa harkiten ja vastuullisesti. Muista aina vertailla eri lainapalveluiden ehtoja ja korkoja löytääksesi parhaan mahdollisen ratkaisun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *